Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده بندرعباس در مجلس از اعتراض فراکسیون کارگری مجلس به تعیین حداقل حقوق و مزایای کارگران در سال جدید خبر داد.

حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس: نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز طی نامه ای از وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی به دلیل تضییع حقوق کارگران در تعیین دستمزد شکایت کرده و آن را به هیئت رئیسه مجلس تقدیم کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آنچه که حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر به خبرگزاری فارس گفته این شکایت در قالب ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی مجلس به امضای ۲۷ نماینده مجلس رسیده است.

در نامه شکایت ۲۷ نماینده مجلس از محمد شریعتمداری (وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ) آمده است: «به علت این که آقای شریعتمداری وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تعیین حداقل مزد کارگران برای سال ۹۹ رعایت شئونات کارگران را برابر دو بند ذیل ماده ۴۱ قانون کار ننموده و قانون را ناقص اجرا کرده و باعث نگرانی‌هایی در جامعه شریف کارگری گردیده، تقاضای اعمال ماده ۲۳۴ قانون آیین‌نامه مجلس شورای اسلامی را خواستاریم.»

*باید نسبت به حداقل حقوق کارگران توجه بیشتری می‌شد

احمد مرادی نماینده مردم بندرعباس در مجلس و از امضا کنندگان نامه شکایت علیه وزیر کار در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: معتقدیم باید به حداقل حقوق کارگران توجه بیشتری می‌شد و حق و حقوق آنها را ببینند.

او می‌گوید که نامه شکایت نمایندگان مجلس علیه وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی نشان داد که اکثریت نمایندگان مجلس حامی و طرفدار حقوق کارگران کشور هستند چرا که چرخ تولید به دست کارگران ما است و اگر حقوق آنها درست دیده نشود قشر زیادی از جامعه دچار مشکل خواهند شد.

مرادی تاکید دارد که هنوز قانون کار که در سال اسفند۱۳۸۳ به تصویب رسید نواقصات زیادی داشته و علی رغم اصلاح برخی از مواد و بندها اما باز هم آنگونه که باید حق کارگران دیده نشده است.

*ورود فراکسیون کارگری مجلی به موضوع تعیین دستمزد کارگران در سال جدید

نماینده مردم بندرعباس در مجلس می‌گوید که فراکسیون کارگری مجلس نیز به این مسئله معترض است و ما از کانال فراکسیون پیگیر حقوق کارگران هستیم.

وی در عین حال درباره آغاز به کار برخی از مشاغل از ۳۰ فروردین‌ماه گفت: باید در مورد آغاز به کار مشاغل، وضعیت کشور و ویروس (کووید-۱۹) را ببینیم. این ویروس اکنون ضربه سنگینی به اقتصاد کل دنیا زده است.

*فقط می‌گوییم «در خانه بمانید» اما نمی‌دانیم که اقتصاد آنها چگونه تامین می‌شود؟

مرادی با بیان اینکه باید تجربه سایر کشورها را به کار بگیریم بر حمایت و پشتیبانی از برخی خانوار و شماغلی که به دلیل تعطیلی در کشور ضربه سنگینی به اقتصاد آنها وارد شده تاکید و تصریح کرد: «اینکه تصمیم می گیریم کشور تعطیل شود این تعطیلی باید منجر به یکسری حمایت ها شود.»

نماینده مردم بندرعباس در مجلس می گوید: وقتی خودمان می‌گوییم در خانه بمانید اما از آن سو نمی‌دانیم که اقتصاد آنهایی که می‌گوییم در خانه بمانید چگونه تامین می‌شود.

*وام یک میلیونی «مُسَکنی ضعیف» است

او به وام یک میلیونی دولت به همه یارانه بگیران که بیش از 70 میلیون نفر و 23 میلیون خانوار هستند اشاره  این وام را «مسکن بسیار ضعیف» برشمرد و تصریح کرد: «نسبت به معیشت اقشاری که هیچ درآمدی نداشته و یا شاید درآمدشان روزانه است، بسیار نگرانیم».

به گزارش فارس، جلسه شورای عالی کار با موضوع تعیین حداقل دستمزد نیروی کار در سال ۱۳۹۹ که به دلیل شیوع بیماری کرونا به تعویق افتاده بود، بالاخره روز ۲۰ فروردین‌ماه برگزار شد و بدون توافق سه جانبه میان دولت، کارفرمایان و کارگران، رقمی را برای حداقل دستمزد کارگران در سال جدید تعیین کرد که با گلایه نمایندگان جامعه کارگری روبرو شده است.

در جریان برپایی دویست و نود و یکمین جلسه شورای عالی کار، به دلیل عدم توافق نمایندگان کارفرمایی و کارگری با پیشنهادهای یکدیگر، رقم ۲۱ درصد افزایش برای حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۳۹۹ به صورت رأی گیری میان اعضای جلسه با توافق اکثریت حضار به تصویب رسید. بر این اساس حداقل دستمزد کارگران در سال جدید یک میلیون و ۸۳۵ هزار تومان تعیین شد.

این نخستین بار در ۳۰ سال گذشته بود که موضوع حداقل دستمزد کارگران بدون رسیدن به اجماع و با رأی گیری میان اعضای جلسه شورای عالی کار تعیین می شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کارگران مجلس حقوق اعتراض دستمزد دستمزد کارگران در سال حداقل دستمزد کارگران کارگران در سال جدید بندرعباس در مجلس فراکسیون کارگری رفاه اجتماعی حقوق کارگران نماینده مردم تعیین حداقل حداقل حقوق وزیر کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۰۵۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس حقوق کارگر را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند

به گزارش خبرنگار مهر، سید عبدالوهاب سهل‌آبادی ظهر پنجشنبه در سی و پنجمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان اصفهان اظهار داشت: از وزیر کار خواهشمندم به اصفهان به عنوان استانی صنعتی که دارای بیشترین جمعیت کارگری است و در دوران جنگ هشت ساله بیشترین شهید و جانباز را تقدیم انقلاب کرد، سفر کنند و در جمع این تعداد عظیم کارگر و کارفرما حضور یابند.

وی در ادامه با طرح این سوال که کار مفید نیروی انسانی ما چقدر است و آیا با شرایط و قوانین موجود روابط کار در کشور می‌توان با اقتصاد جهانی رقابت کرد؟ به دیدار اخیر جامعه کارگری با رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: جا دارد امروز تمام وقت خود را به تفسیر فرمایشات رهبری اختصاص می‌دادیم و قوانین و آئین نامه‌هایی را اجرایی می‌کردیم.

رئیس کانون کارفرمایان استان اصفهان با بیان اینکه مجلس موظف است شرایط حقوق کارگری را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند، اضافه کرد: مابقی مسائل را می‌بایست طبق اصل سه جانبه گرایی مذاکره کنیم زیرا زمانی که سفره کارگر ما کوچک و کوچک‌تر می‌شود، بی تردید کار انجام نمی‌گیرد و بخش تولید در جامعه آسیب می‌بیند.

۸ میلیون کارگر اتباع بیگانه در کشور وجود دارد

سهل آبادی با اشاره به اینکه امنیت کاری برای نیروی کار ایرانی کم شده است، ابراز داشت: هشت میلیون کارگر بیگانه و اتباع افغانستانی در این کشور وجود دارد که مجوز دارند یا ندارند اما امروز در بخش ساختمان که نزدیک به ۷۰ درصد افاغنه مشغول کار هستند تمام شغل‌های مربوط به ساختمان را در شهر اصفهان و اطراف آن از دست دادیم و اساتید ایرانی بنایی، گچ کاری و موزائیک کاری تعداد اندکی باقی مانده است زیرا همه کار ساختمان به افغانستانی‌ها سپرده شده است.

وی ادامه داد: بسیاری از مشاغل به نیروی کار افغانستانی سپرده شده است که فقط ارز از مملکت ما می‌برند و در زمان بازگشت به کشورشان حتی یک طاقه پارچه بافت از اصفهان هم نمی‌برند و این شرایط امنیت حرفه‌ای فرزندانمان را کم می‌کند.

رئیس کانون کارفرمایان استان اصفهان با بیان اینکه لازم است برای حفظ امنیت شغلی و حرفه‌ای کارگر ایرانی راهکاری اندیشیده و مهیا شود، تاکید کرد: لازم است فرمایشات رهبر انقلاب تفسیر و اجرایی شود.

سهل‌آبادی ادامه داد: مقرر شد ۲۷ درصد حقوق کارگر را اضافه کنیم هنوز اعمال نشده، تورم افزایش داشته است؛ مسؤولان محترم با افرادی رو به رو هستیم که از نظر روحی هر روز ضعیف‌تر می‌شوند و باید برای معیشت، درمان و مسکن کارگر برنامه‌ریزی و تصمیم صحیح اتخاذ شود.

کد خبر 6095141

دیگر خبرها

  • تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟
  • نماینده کارگران: وزیر کار به دنبال کنار گذاشتن تشکل‌های کارگری است
  • بابایی کارنامی: درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود / ۱۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه این کارگران نیاز است + فیلم
  • بابایی کارنامی : درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود + فیلم
  • راهکار‌های رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • اژه‌ای: حکومت وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد
  • راهکارهای رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • مجلس حقوق کارگر را بر مبنای نرخ تورم تعیین کند
  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • تعیین ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری برای احقاق حق کارگران