Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-05@02:05:52 GMT

اعتراض معدن کاران فاریاب به وضعیت شغلی و مطالبات خود

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۹۸۶۲۴۵

اعتراض معدن کاران فاریاب به وضعیت شغلی و مطالبات خود

پایگاه خبری جماران، میلاد شیراوند: برخی از کارگران این معدن در استشهادنامه ای که امضا کرده اند اظهار داشتند: کارگران شرکت معدن کاری امین یار  حقوق خود را در ماه های فروردین 98، بهمن و اسفند 98 و همچنین فروردین 99 را به همراه ما به تفاوت پرداختی ناقص حقوق کارگران این شرکت در سه ماه از سال 98 و عیدی سال 98 را دریافت نکرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این همه ماجرای زندگی معدنچی های فاریابی نیست، آن ها پس  از تعطیلی معدن بر اثر شیوع کرونا، برای ثبت نام در سامانه وزارت کار جهت دریافت بیمه بیکاری مراجعه کردند اما در کمال ناباوری متوجه شدند چون حق بیمه آنها در گذشته توسط کارفرما واریز نشده، بیمه بیکاری به آنها تعلق نمی گیرد.

یکی از کارگران معترض در گفت وگو با خبرنگار جماران گفت: هر کارگر ساده با حقوق یک میلیون و نُهصد هزارتومانی نزدیک به ۱۱ میلیون تومان از این شرکت طلب دارد.

وی افزود: چون کارفرما حق بیمه را پرداخت نکرده است، خدمات درمانی و دیگر مزایای بیمه قطع برا ما و خانواده هایمان قطع شده است و این در حالی است که وضعیت قراردادی کارگران در سال 1399 نیز بلاتکلیف است و همین موضوع باعث شده تا آنها سردرگم باشند.

این معدن کار که خواست نام وی درج نشود در تشریح دیگر مشکلاتی که خود و همکارانش در این معدن با آن ها مواجه هستند گفت: کارگرها معمولا لباس کار، قرارداد و فیش حقوقی ندارند و هیچ وقت هم مدیرعامل در این خصوص پاسخگو نبوده است. 

وی ادامه داد: برای مثال کارگری که به دلیل مشکلات معدن مجبور  به درخواست تسویه می شود باید 400 کیلومتر راه را تا کرمان بپیماید تا در دفتر شرکت حضور پیدا کند که با همه ی سختی ها مسافت طولانی و هزینه های آن ممکن است جوابی نگیرد.

او می گوید: هر اعتراضی در این معدن با کسر حقوق یا اخراج جواب داده می شود.

وی فایل صوتی تماس یکی از همکارانش که مهرماه سال 1398 با شرکت تسویه کرده است با فردی که ظاهرا یکی از کارکنان مالی شرکت است را پخش می کند. 

در این فایل حسابدار می گوید: حاج آقا گفته است کسانی که از معدن رفته اند هرکاری می خواهند بکنند، رفته اند که رفته اند. 

مسئول مالی این شرکت در ادامه می گوید کاری از دستش بر نمی آید چراکه لیست تسویه حسابی ها از سیستم خارج شده است.

یکی دیگر از کارگران به جماران گفت: به قدری وضعیت مالی مان خراب بود که از سپاه درخواست کمک معیشتی کردیم که خوشبختانه آنها بسته های ارزاق را برای کارگران بلاتکلیف این معدن ارسال کردند.

وی می گوید به دلیل به خطر افتادن موقعیت شغلی اش نمی خواهد نامش در مصاحبه درج شود.

 

مشکلات این کارگران در حالی رخ می دهد که مجموعه در حال تولید است و بنا بر گفته ی پرسنل معترض، له نظر نمی رسد که معدن فاقد درآمد باشد. با این اوصاف تعلل اداره کل صمت استان و همچنین اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی در رسیدگی به وضعیت کارگران بیکار شده، قابل توجیه نیست.

عملکرد برخی ادارات کرمان در بروز بحران پیش آمده درخصوص محصولات کشاورزی این استان نیز که اخیرا سوال برانگیز شده بود، نشان می دهد که عزم راسخی برای حل مشکلات مردم منطقه وجود ندارد. 

در این صورت بایستی دید وزارتخانه های صمت و کار می توانند چالش پیش آمده را مرتفع کنند یا خیر.

 

بیشتر بخوانید:

 

اعتراض کشاورزان جنوب کرمان به جاده کشیده شد+ فیلم و عکس

 

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۸۶۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از مطالبات جدی خانه کارگر است

ایسنا/زنجان رئیس اتحادیه پیشکسوتان کارگری و قائم مقام دبیرکل خانه کارگر گفت: یکی از موضوعات مورد توجه خانه کارگر در کنار دفاع از حقوق کارگران موضوع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بوده که از مطالبات جدی ما است.

حسن صادقی امروز (پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه)  در مراسم آغاز عملیات اجرایی احداث ساختمان خانه کارگر استان زنجان با اشاره به خدمات و فعالیت‌های خانه کارگر برای تامین امکانات رفاهی جامعه هدف، عنوان کرد: همه تلاش  خانه کارگر مبنی بر مطالبه حقوق کارگران است که این مطالبه‌گری با حفظ خطوط قرمز دنبال می‌شود.

وی با اشاره به موضوع افزایش حقوق کارگران و انتقاد از نحوه افزایش دستمزد کارگران، اظهار کرد: یکی از موضوعات مورد توجه خانه کارگر در کنار دفاع از حقوق کارگران، موضوع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی  است که از مطالبات جدی ماست.

در ادامه این مراسم دبیر اجرایی خانه کارگر استان زنجان نیز با بیان اینکه حدود ۲۰ هزار نفر در استان زنجان عضو مستقیم تشکیلات خانه کارگر هستند، تصریح کرد: با احتساب خانواده اعضای خانه کارگر زنجان، در مجموع بیش از ۵۰ هزار نفر در استان با این تشکیلات در ارتباط هستند.

اصغر نجاری با توضیح اینکه تحویل زمین ۴۰۰ مترمربعی برای احداث خانه کارگر پس از ۶ سال پیگیری در دولت سیزدهم محقق شد، افزود: پیش‌بینی می‌شود ساختمان خانه کارگر استان تا حدود سه سال آینده در صورت تامین اعتبارات به بهره‌برداری برسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جان باختن یک کارگر معدن در استان کرمان
  • کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند
  • فقدان امنیت شغلی؛ دغدغه اول جامعه کارگری
  • تکذیب خبر اخراج کارگران شرکت حریر خوزستان
  • دائمی شدن قراردادهای کار در دستور کار دولت
  • تصویب دائمی شدن قراردادهای کار در کمیسیون اصلی دولت
  • حاکمیت باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند
  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از مطالبات جدی خانه کارگر است
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • اصلاح قانون کار امنیت شغلی کارگران، بزودی